Haar kleuren

Tientallen jaren ervaring met haarkleuren

Donker kleuren

De complete gids voor het donker kleuren van je haar


De beslissing om je haar donkerder te kleuren is een spannende keuze die een verfrissende verandering in je uiterlijk kan brengen. Of je nu gaat voor een subtiele donkerbruine tint of een diepzwarte kleur, het is essentieel om het proces goed te begrijpen en de juiste technieken toe te passen.

Op deze pagina vind je een schat aan informatie over het donker kleuren van je haar. Van de basisprincipes en technieken tot de valkuilen die je moet vermijden, we hebben alles gedekt. Dus voordat je die kleurverandering aanbrengt, neem even de tijd om jezelf te informeren en zorg ervoor dat je het beste resultaat krijgt.

Waarom kiezen voor een donkere haarkleur?

Donkere haartinten, van rijke chocoladebruin tot diep zwart, kunnen een gevoel van diepte, mysterie en verfijning toevoegen aan je look. Ze kunnen ook bepaalde huidtinten complementeren en je natuurlijke schoonheid versterken. Maar voordat je de sprong waagt, is het belangrijk om de basisprincipes van het haarkleuren te begrijpen.

Van blond naar zwart zond dat het groen wordt.

Een van de grootste uitdagingen bij het donker kleuren van blond haar is het voorkomen van een ongewenste groene tint. Dit kan gebeuren door een onjuiste balans van warme en koele pigmenten in het haar. Als je van plan bent om een drastische verandering van blond naar zwart te maken, is het cruciaal om eerst je haar voor te pigmenteren met een rode tint. Dit zorgt voor een evenwichtige basis en voorkomt dat je haar een groene tint krijgt. Het kleurenwiel is een uitstekend hulpmiddel om te begrijpen hoe verschillende kleuren interageren en hoe je de perfecte tint kunt bereiken.

Stappen voor het veilig donker kleuren van je haar

  1. Bepaal je huidige kleurhoogte: Voordat je begint, is het belangrijk om te weten waar je begint. Dit helpt je om te bepalen hoe donker je veilig kunt gaan. Als je bijvoorbeeld een kleurhoogte 8 hebt, probeer dan niet donkerder te gaan dan kleurhoogte 6. (kijk op onze pagina kleur kiezen, in het menu)
  2. Kies de juiste producten: Niet alle haarkleurproducten zijn gelijk gemaakt. Het is essentieel om te investeren in kwaliteitsproducten die speciaal zijn ontworpen voor het donker kleuren van haar. Gebruik geen alternatieve kleuringen zoals Henna als je hier niet goed bekend mee bent.
  3. Let op de ondertoon: Termen als 'Matte', 'natuurlijk', en 'as' kunnen een groenige tint geven als je niet genoeg rood pigment in je haar hebt. Aan de andere kant kunnen 'Koper', 'rood', en 'mahonie' een warme, rode gloed geven.

Wat als het misgaat?

Haarkleuring is zowel een kunst als een wetenschap, en soms gaan dingen niet zoals gepland. Als je niet tevreden bent met je nieuwe donkere kleur, raak dan niet in paniek. Er zijn verschillende correctietechnieken en producten beschikbaar die kunnen helpen om je haar terug te brengen naar de gewenste tint. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en professioneel advies in te winnen indien nodig.


Terug naar haarkleuren

haarkleuren

Het donker kleuren van je haar kan een dramatische en prachtige verandering zijn. Net als bij het oplichten van je haar, is het belangrijk om na het donker kleuren de juiste verzorgingsroutine te volgen. 

Verzorging na het donker kleuren


  1. Kleurbehoudende shampoo en conditioner: Kies voor producten die speciaal zijn ontworpen om de kleurintensiteit te behouden. Deze helpen om vervaging te voorkomen en zorgen ervoor dat je donkere kleur langer levendig blijft.
  2. Koud water: Was je haar met koud water. Warm water kan de haarschubben openen, waardoor kleur sneller kan vervagen.
  3. Vermijd chloor: Chloor uit zwembaden kan de haarkleur aantasten. Draag een badmuts of was je haar onmiddellijk na het zwemmen.
  4. Diepe conditionering: Een wekelijks haarmasker kan helpen om je haar gevoed en gehydrateerd te houden, wat vooral belangrijk is na een kleurbehandeling.
  5. Vermijd direct zonlicht: Hoewel zonlicht vooral bekend staat om het vervagen van lichtere haarkleuren, kan het ook donkere kleuren beïnvloeden. Bescherm je haar met een hoed of een UV-beschermend product.
  6. Regelmatige touch-ups: Donkere kleuren kunnen na verloop van tijd vervagen, vooral op eerder gebleekt of grijs haar. Overweeg regelmatige touch-ups om je kleur fris en levendig te houden.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je donkere haarkleur er zo lang mogelijk op zijn best uitziet!