Haar kleuren

Tientallen jaren ervaring met haarkleuren


Technieken


Er zijn verscheidene technieken om uw haar te verven uiteraard afhankelijk van het gewenste kleurresultaat, maar ook op basis van de de gezondheid van uw haar kiest u de geschikte techniek.

Volledige haarkleuring

De volledige haarkleuring begint altijd met het kleuren van de basis, de aanzet van het haar. De aanzet van het haar is nieuwer dan het haar dat 'al verder uw hoofd uitgegroeid is'. Zeker wanneer u uw haar eerder geverfd heeft is het haar dichter naar de punten toe verder beschadigd dan het haar vlakbij de hoofdhuid. Hoe meer het haar beschadigd is, des te meer slurpt het de kleuring en des te sterker kleurt het. Het gezondere haar heeft daar meer tijd voor nodig en heeft van nature ook een betere bescherming tegen het chemische proces. Wanneer u niet bij de aanzet van het haar begint zult u mogelijk ook de aanzet niet goed meer kunnen bereiken en een uitgroei effect krijgen. We adviseren de aanzet van het haar tenminste 10 minuten langer in de kleuring te zetten en daarna de kleuring pas door het hele haar te verdelen. Vraag eerst advies aan uw kapper wanneer u uw haar lichter wilt kleuren of blonderen.

Afdelen en volgorde

Deel het haar af in meerdere vlakken en zet het eventueel vast met klemmen. Bijvoorbeeld bovenkant hoofd, achterkant hoofd en de 2 zijkanten. Bij lang haar kan de bovenkant in tweeën worden verdeeld door een middenscheiding. De volgorde van het inzetten van de kleuring is afhankelijk van de haarlengte. Bij kort tot halflang haar kunt u het beste eerst van de kruin richting voorhoofd werken, daarna van uw kruin richting nek. Als laatste kleurt u de zijkanten, van de achterkant naar voren. Het is daarom prettig dat iemand u helpt.

Aanbrengen

Voor het aanbrengen van de kleuring, op de aanzet van het haar, trekt u voortdurend scheidingen in het haar met hulp van een grove kam of puntkam. U begint hierme aan de rand van het afgedeelde vlak en werkt naar de andere kant van het afgedeelde vlak. U trek steeds een dun laagje haar uit het vlak, slaat deze om in de andere richting en creëert hiermee een scheiding.Vanaf de hoofdhuid smeert u dan beide kanten van de scheiding in met de kleuring. Vervolgens legt u hier een nieuw laagje haar overheen vanuit 'het werkvlak' en smeert ook de nieuwe scheiding aan beide kanten in. Let op: Trekt u de scheidingen te dik dan zal de kleuring niet tussen alle haren komen. Trekt u de scheidingen te dun, dan zult u teveel kleuring gebruiken.

Uitgroei Kleuren

Om alleen uw uitgroei bij te kleuren of een uitgroei effect te creëren gebruikt u alleen het eerste gedeelte van de uitleg van het hierboven. U deelt het haar af en slaat steeds nieuwe schedingen om, waarbij u alleen de uitgroei voorzichtig insmeert met de kleuring. Het kleuren van een uitgroei is dus niet moeilijker dan het kleuren van het hele haar, omdat u in beide gevallen dezelfde techniek gebruikt. Het is beter voor de kwaliteit van uw haar om alleen de uitgroei te behandelen wanneer u niet van kleur wilt veranderen.

Highlights


Hightlighten is het blonderen van dunne plukjes in het haar. Dit geeft hetzelfde effect als wanneer het haar door de zon natuurlijk is opgelicht. Hiervoor zijn verschillende methodes.

De meest gebruikte techniek is foliën. Deze techniek vraagt enige ervaring. Lift met een puntkam dunne plukjes (uit een strook van ongeveer 5 - 8 centimeter) uit het haar door een soort weef-beweging te maken (één plukje op de puntkam en één eronder). Onder de gelifte plukken schuift u een reep zilverfolie. Dan smeert u de plukken in met de blondering en slaat u de zilverfolie om zodat het sluit.

Met een dunne kwast. Een andere manier van highlights maken is 'uit de losse pols'. Met de zijkant van de verfkwast of een dun penseeltje trekt u her en der dunne plukken door het haar. Als u de plukken oplift leg dan deze plukken voorzichtig weer terug in het haar of in folie om de ontkleuring niet teveel aan de rest van het haar af te laten geven.

Coupe soleil


Met een coupe soleil muts trekt u met een soort haaknaald gelijkmatige dunne plukjes haar door gaten in een muts die erg lijkt op een badmuts. De voordeel van deze techniek is dat zelfs beginners op een eenvoudige manier gelijkmatige plukjes kunnen trekken. De nadelen kunnen zijn dat de plukjes er onnatuurlijk gelijk verdeeld uit kunnen zien. Daarnaast is dit een tijdrovende klus waarbij het haken van plukjes door de muts soms ook pijnlijk kan zijn.

Let op: Voor het meest natuurlijke zongebleekte effect laat u de haarrand in de nek en een strook boven de oren vrij van blonde plukken. Hoe groter het kleurverschil hoe minder natuurlijk het effect is. Het trekken van plukjes in gemilimeterd haar tot enkele centimeters lijkt zelden natuurlijk, maar geeft een vlekkerig resultaat.

Dip dye


Dip Dye is het kleuren van de uiteinden van het haar alsof u met de punten van uw haar in een emmer met verf terecht bent gekomen. Om dit effect te benadrukken worden bij deze techniek felle kleuren, of kleuren die totaal anders zijn dan de rest van het haar, gebruikt.

Trendy haarkleuren

Overige trends

Kleurblok Haar


Omschrijving: Een techniek waarbij grote, duidelijk afgebakende secties van het haar in verschillende kleuren worden geverfd voor een opvallend en gedurfd effect.

Duidelijke Gezichtsomlijstende Highlights

Omschrijving: Heldere en opvallende highlights die rond het gezicht worden geplaatst om het te accentueren en op te lichten.

Pompoenkruid Haarkleur

Omschrijving: Een warme haarkleur die de rode, oranje en gouden tinten van herfstkruiden nabootst.

Donker Gouden Asblond

Omschrijving: Een diepe blonde tint met gouden en asachtige ondertonen.

IJsblond Haarkleur

Omschrijving: Een zeer lichte en koele blonde tint, bijna wit, die doet denken aan de kleur van ijs.

Kastanje Haarkleur

Omschrijving: Een rijke, warme roodbruine kleur die doet denken aan de kleur van kastanjes.

Donker Paarse Opvallende Highlights

Omschrijving: Diepe paarse highlights die een gedurfd contrast bieden tegen de basiskleur van het haar.

Witte Chocolade Haar

Omschrijving: Een romige, lichte blonde tint die doet denken aan de kleur van witte chocolade.